(c) Copyright. Intreg continutul acestui blog este protejat de Legea Drepturilor de Autor. Imaginile si informatiile continute sunt proprietatea Cristi Lecusescu. Informatiile si imaginile de pe acest blog pot fi citate pe alte bloguri sau site-uri, cu precizarea sursei sau link catre pagina de unde provin, dar nu pot fi preluate de mass-media fara un consimtamant scris. Pentru detalii si informatii : chriss_juve_1985@yahoo.co.uk
Piatra Neamt
vineri, 22 octombrie 2010
vineri, 16 iulie 2010
joi, 15 iulie 2010
Manastirea Neamtului
sâmbătă, 3 iulie 2010
sâmbătă, 26 iunie 2010
Lacul Cuejdel
Din punct de vedere geografic: Lacul Cuejdel este situat în bazinul Cuejdiului, afluent al Bistriţei pe stânga, la circa 20 km nord-vest de oraş. Bazinul hidrografic al Cuejdiului ( suprafaţa: 98 km2, lungime: 24 k) s-a dezvoltat pe versantul estic al Munţilor Stânişoara, cursul inferior, începând de la intrarea în Piatra Neamţ, marcând aproximativ limita dintre zona montană şi cea subcarpatică (Depresiunea Cracău – Bistriţa).
Lacul Cuejdel s-a format pe afluentul cu acelaşi nume de pe partea stângă a râului Cuejdiu. Limitele subbazinului de alimentare a lacului sunt reprezentate de Vârful Tarniţelor (1081 m) şi Masivul Gârcina (873 m ) la nord; culmea şi Vârful Muncelul (1067 m) la est; Dealul Crucii şi Piciorul Rotund la vest. Lacul Cuejdel este alungit în lungul văii principale, pe direcţia nordvest – sudest, iar la confluenţa principalilor tributari, pârâurile Cuejdel şi Glodu, se ramifică pe cele două văi, cu extinderea mai mare pe valea principală. Este, după Lacu Roşu, cel de-al doilea lac de baraj natural din acest bazin hidrografic. Are la origine o alunecare de teren de mari dimensiuni, cu o suprafaţă de peste 35 ha, care a afectat versantul stâng al văii Cuejdiului, în mai multe etape, începând din anul 1978 şi până în anul 1991 când masa alunecării de teren a barat în totalitate albia pârâului, favorizând acumularea apei.
Din punct de vedere al încadrării administrativ - teritoriale: lacul Cuejdel este situat în partea de nord a teritoriului administrativ al comunei Gârcina, situată la nord-vest de municipiul Piatra Neamţ.